Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

  • Εγγραφή
Έχασες τον κωδικό σου? Εισαγάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.
Αρχική / Wine Club

Wine Club

Δημοσιεύσεις, άρθρα, ιστορίες, εκδήλώσεις, αλλά και όλα τα τελευταία νέα και γύρω από τον πολύχρωμο κόσμο του κρασιού και του ποτού στο blog του Wine Club της Κάβας Καλομενίδη.

14/02/2024

Αγάπη – Ποιότητα – Συνέπεια

30+1 χρόνια πριν η πρόσκληση έγραφε:

‘’ Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς βαρελόφρονας για να πάει στα εγκαίνια ενός οινοπωλείου ‘’

Ήταν όμως ανάγκη την ημέρα των ερωτευμένων ο Λάκης και η Γεωργία Καλομενίδη να ανοίξουν ένα κατάστημα γύρω από την αγάπη τους για το ποιοτικό ελληνικό κρασί και όχι μόνο.
Το 1993 και με την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης, τα δεκάδες βαρέλια (της οινοποιίας Καμπά) γεμάτα ρετσίνα Μεσογείων έμελλε να ενώσουν τρεις γενιές, καθώς ήδη από το 1927 ο παππούς της οικογένειας ασχολήθηκε με την αμπελοκαλλιέργεια, για να έρθει η ολοκλήρωση της ταυτότητας γύρω από το εμφιαλωμένο κρασί.
Με το σλόγκαν ΄΄ Μικρά Κτήματα Μεγάλων Παραγωγών΄΄, προσωπικές επαφές ανά την Ελλάδα και γνώση, ακέραιες επαγγελματικές σχέσεις με όλους τους συνεργάτες μέχρι σήμερα, η Κάβα Καλομενίδης αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο.
Πρωτοποριακές για την εποχή οι εκδηλώσεις με παρουσιάσεις οινοπαραγωγών που λαμβάνουν χώρα στην κάβα ήδη από την έναρξη λειτουργίας της, ενώνοντας τους οινόφιλους από διάφορες περιοχές για να ολοκληρωθεί με την ίδρυση του Wine Club το 2008. Ξεχωριστό ρόλο έχουν φυσικά τα εκατοντάδες αποστάγματα που κοσμούν τις λίστες της κάβας και φυσικά η μεγάλη ποικιλία ειδών δώρου με συνεχείς ποιοτικές αναβαθμίσεις!

Η έως σήμερα διαδρομή γεμάτη συγκινήσεις αποτελεί οδοδείκτη για την συνέχιση του όμορφου ταξιδιού των αισθήσεων.

Με εκτίμηση,

Η νέα γενιά της επιχείρησης

Ανέστης & Χρυσούλα

 

 

”Πάς άνθρωπος πρώτον τον καλόν οίνον τίθησι, και όταν μεθυσθώσι, τότε τον ελάσσω. Σύ τετήρηκας τον καλόν οίνον έως άρτι.”(Κατά Ιωάννην: Κεφ. Β’, 2 – 11.)
1927… Πρόσφυγας πρώτης γενιάς ο παππούς της οικογένειας και η ενασχόληση με την αμπελοκαλλιέργεια
1993… Ίδρυση Κάβας Καλομενίδη
2024… Αγάπη – Ποιότητα – Συνέπεια

Συμμετοχή στον διαγωνισμό Giveaway:  https://www.instagram.com/p/C3VfXDotSeO/

30/10/2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου (International Xinomavro Day) γιορτάζεται κάθε 1η Νοεμβρίου ήδη από το 2019 με πρωτοβουλία της ένωσης ”Οινοποιών Βορείου Ελλάδος”.

Η πιο ευγενής ερυθρή ελληνική ποικιλία που δίνει μοναδικές εκφράσεις κυρίως στις ζώνες της Νάουσας και του Αμυνταίου, χαρίζοντας σπουδαία και διαφορετικού στυλ κρασιού, έχει αποκτήσει φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την δική του μέρα!

29/09/2023

Αν μετά από μια κουραστική μέρα χαλαρώνετε με ένα ποτήρι κρασί, ωφελείτε πολλαπλώς την υγεία σας. Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού (κυρίως κόκκινου) προστατεύει από αρκετές παθήσεις, μεταξύ των οποίων η στεφανιαία νόσος. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η αμπελουργία είναι πολύ διαδεδομένη, η οινοποσία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας. Καθημερινή και υπεύθυνη κατανάλωση κόκκινου κρασιού και για καλύτερη υγεία!

18/07/2023

Το 3ο Φεστιβάλ Τρύγου στην Νάουσα, που διοργανώνεται από τον Δήμο Νάουσας και τον Σύνδεσμο Αμπελουργών-Οινοποιών Νάουσας, θα περιλαμβάνει μία πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και μια ποικιλία δραστηριοτήτων που αφορούν τον τρύγο και το κρασί. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

25/01/2023

Έ να ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και της αμπέλου αποτέλεσε η ίδρυση του Wine Club της κάβας μας…

‘Υ στερα από πλήθος εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα κατά διαστήματα στο κατάστημά μας από την γέννησή του…

Ξ εκίνησε και τυπικά η λειτουργία του Wine Club συγκεντρώνοντας τους…

Ο ινόφιλους από κάθε περιοχή…

Ι δρύοντας και οργανώνοντάς το, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και γνωριμίας με τους ανθρώπους του κρασιού…

Ν οερά και μη, ταξιδέψαμε σε αμπελότοπους, κελάρια και ιστορίες που είχαν να μας αφηγηθούν οι ίδιοι πρωταγωνιστές…

Ο ινοπαραγωγοί – Οινολόγοι…

Σ υμμετέχοντας είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, μας συντροφεύσατε σε όμορφα γευστικά μονοπάτια…

 

Λ αμβάνοντας υπόψιν την αγάπη μα και το ενδιαφέρον όλων και…

Έ χοντας ως κίνητρο νέες εμπειρίες…

Σ υνεχίζουμε και σας προσκαλούμε στην παρέα μας με…

Χ ρώματα, αρώματα και μουσικά…

Η λιόλουστα ακούσματα τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας…

 

25/01/2023

Η Νο 1 οινική εκδήλωση της Βορείου Ελλάδος προετοιμάζεται και θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

25/01/2023

Από το Σάββατο 19 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας όπως κάθε χρόνο τα Τοπία και τις Γεύσεις της Αιγιάλειας. Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops, γαστρονομικά και οινικά events θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια του δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» και τον κήπου του Πολύκεντρου στη Μυρτιά, τις πλατείες ημιορεινών οικισμών, τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού!

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 10 χρόνων ύπαρξης του θεσμού και του φεστιβάλ Οινοξένεια που για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν το 2013

25/01/2023

Κυριακή 24 & Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. Η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης . . . Θα πλημμυρίσει και πάλι από κρασί.
Το THESSALONIKI WINE SELFIE προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του κρασιού! Δύο φανταστικά απογεύματα περιμένουν όλους τους οινόφιλους, από τις 05:00 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

παρέα φίλων γιορτάζει πίνοντας κρασί
Κάνε εγγραφή στο newsletter μας
Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε για τα νεότερα μας προϊόντα, γεύσεις, ιδέες και εκδηλώσεις στον κόσμο του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών.